Domů

6. listopadu 2023

Energetický management budov

Zvyšuje energetickou efektivitu s důrazem na udržitelné snížení spotřeby energie v jakékoliv budově. 

19

Proč je energetický management důležitý? 

Efektivní a komplexní energetický management může významně přispět k ochraně životního prostřední a klimatu a to díky využívání potenciálu úspory energie v souladu s cíli Zelené dohody pro Evropu (European Green Deal). Výsledkem je nejen šetrnost k životnímu prostředí, ale hlavně i výrazné snížení nákladů na energie. 
Automatizace budov umožňuje přesné řízení a optamalizaci spotřeby energie v budovách. Spotřebu energie umožňuje sledovat v reálném čase, aby se energií neplýtvalo a provoz byl maximálně efektivní.

Co vám to přinese? 

  • Méně emisí pro životní prostřední a více komfortu
    Management šetří náklady na energie, snižuje emise CO2 a poskytuje vyšší komfort díky optimálnímu řízení klimatu v místnostech.
  • Monitoring energií a vizualizace 
    Vlastní výroba, napájení ze sítě, bateriové úložiště, spotřeba a mnoho dalšího... Všechna relevantní data jsou vizualizována v atraktivním MOnitoru toku energií a lze si je kdykoli a kdekoli prohlédnout. 
  • Možnost integrace FVE
    Díky mnoha otevřeným rozhraním lze fotovoltaické systémy snadno integrovat do inteligentní budovy a cíleně využívat vlastní vyrobenou elektřinu. Díky inteligentním měřičům energie zná systém Loxone aktuální spotřebu i výrobu elektřiny. Toky energie lze kdykoliv zobrazit v aplikaci Loxone.
  • Ochrana proti přetížení
    Systém stále monitoruje aktuální zažížení v budově. Pokud dojde k překročení maximálního povoleného výkonu, některé spotřebiče se odpojí a zablokují v závislosti na prioritě. To spolehlivě chrání před přetížením přípojky budovy a tedy spadnutím jističů.
  • Potenciál úspor v rámci vytápění a chlazení
    Energie na vytápění a chlazení je pro budovu nejdražší. Obrovský potenciál úspor spočívá ve snížení spotřeby energie na vytápění a chlazení. Díky automatizaci budovy to jde různými způsoby - senzory přítomnosti, teplotní čidla, nastavení časových plánů či propojení s obnovitelnými zdroji energie. 
  • Notifikace v aplikaci, senzor nepřítomnosti nebo statistiky energií
    Jednoduchým dvojklikem uvedete místnost do režimu nepřítomnosti. Trojklik pak uspí celou budovu: Zhasne za vás světla, vypne hudbu, nepotřebné spotřebiče a v neposlední řadě utlumí vytápětní. Systém vás také upozorní na otevřené dveře či okno. Na statistiky se můžete podívat kdykoliv a kdekoliv v mobilu či tabletu. Okamžitě vidíte, kde a kdy se spotřebuje nejvíc energie a vy tak přesně víte, kde se dá ušetřit.

Energetický management

https://www.high-endrolex.com/33